Hej

Sommarlovet börjar närma sig med stormsteg och eleverna kämpar på. De hade sitt avslut i NO:n under fredagen istället för den 2 juni som var sagt tidigare då eleverna var riktigt snabba på att bygga sina fordon. Kika gärna in på vår instagram ”vastertorpsskolan” för att se hur fina elevernas fordon blev.

Då det under de senaste tre veckorna har varit stökigt och mycket prat i klassrummet tog jag beslutet att det skulle finnas tid en viss dag för eleverna att sitta och arbeta in den tid man missat. Efter övervägande och diskussioner kollegor emellan kommer jag inte fortsätta med detta. Däremot vill jag påminna om konsekvenstrappan som ni alla känner igen.

Konsekvenstrappan lyder så här:

  1. Tillrättavisning samt att den som tillrättavisar meddelar klassläraren.
  2. Allvarssamtal med elev och flera vuxna samt att föräldrarna meddelas.
  3. Samtal med föräldrar, elev, klasslärare och respektive rektor.

Självklart går dessa tre steg i trappan fram olika fort beroende på vad det är för situation.

Det är naturligt att det kan bli lite stökigare i en klass så nära inpå sommarlovet, men det är fortfarande ingen ursäkt till att man får bete sig hur man vill. Därför måste vi tillsammans nu både hemma och i skolan påminna barnen om hur viktigt det är att eleverna bidrar till en trevlig arbetsmiljö.

Händer nästa vecka:

På måndag har eleverna i årskurs 4 något som kallas för ”Skapande skola” Det innebär att det kommer vara lektionsbrytande aktiviteter hela dagen. De ska få testa på att animera. Från kl 8.00-14.00. Viktigt att påminna barnen om att det är samling i matsalen direkt på måndag morgon.

På torsdag är det Kristi himmelsfärdsdag vilket innebär röd dag och eleverna blir då lediga både torsdag och fredag.

Trevlig helg,

Anna & Malin